10 najboljih PC igrica u 2013. godini

Da li ste spremni da zaronite u svet pun akcije i avanture, gde možete ubijati protivnike, bilo da su muškarci, demona ili zmajevi, sa oružjem koje se mogu meriti sa onim realnim? Gde možete dobiti borbene avione kao i svemirske letelica u borbi protiv stranaca? Čitajte i saznaćete  10 strašno dobrih  PC igrica i izaberite onu koja Vam se najviše dopada, pa da počnemo:

#1 Far Cry 3

 

#1 Far Cry 3

Far Cry 3 je otvoren svet u prvom licu prvenstveno pucačka video igra razvijena od strane Ubisoft Montreal u suradnji sa Ubisoft Massive, Ubisoft Red Storm, Ubisoft Shanghai i objavljuje je Ubisoft za Microsoft Windows, Xbox 360 i PlayStation 3..Stand-alone ekspanzija pod nazivom Far Cry 3: Blood Dragon objavljen je 30. Aprila, 2013.Far Cry 3 je postavljen na tropskom ostrvu između Indijskog i Pacifičkog okeana. Nakon što je godišnji odmor krenuo naopako, protagonista Jason Brody se mora spremiti i spasiti njegove prijatelje, koje su oteli gusari i pobeći sa ostrva.

#2 Battlefield 3

#2 Battlefield 3

Battlefield 3 je pucačka video igre u prvom licu razvijena od strane EA Digital Illusions CE, a objavio je Electronic Arts. To je inače nastavak Battlefield 2 iz 2005, a jedanaesti nastavak u Battlefield frachise. Igra je dostupna za Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360 konzole. A nastavak, Battlefield 4, očekuje se da će biti objavljen u jesen 2013.

U Battlefield 3 kampanji, igrači biraju likove u nekoliko vojnih uloga: US Marine, oficir F18 oružanog sistema, Tenk M1A2 Abrams operatera i operativac Spetsnaz GRU. Kampanja se odvija na različitim mestima, uključujući i Iran u New Yorku, a prati priče o naredniku Henry Blackburna i Dimitri Majakovskog.

#3 The Elder Scrolls V: Skyrim

#3 The Elder Scrolls V Skyrim

Elder Scrolls V: Skyrim je akcijska video igrica razvijen od strane Bethesda Game Studios i objavljena od strane Bethesda Softworks. To je peti nastavak u akcijskoj Elder Scrolls video igrici, nakon Elder Scrolls IV: Oblivion, a dolazi u verzijama za Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360 konzole.

Skyrim je glavna priča koja se vrti oko playera lika krivog za poraz Alduin, Dragon koji je prorekao da uništi svet. Pre dve stotine godine unazad nakon Oblivion, igra se odvija u izmišljenoj pokrajini Skyrim. Igra se nastavlja po istoj tradiciju svojih prethodnika dopuštajući igraču da putuju bilo gde u svetu igara u bilo koje vreme, a igorišei ili odgoditi glavnu priču na neodređeno vreme.

U paketu, koji je objavljen kao The Elder Scrolls V: Skyrim Legendarni Edition, paket uključuje i najnovije zakrpe za sva tri paketa objavljen 4. juna 2013 za sve tri platforme.

#4 FTL: Faster Than Light

#4 FTL Faster Than Light

FTL igra sa perspektivom je odozgo prema dole, u realnom vremenu strateška igrica. U igrici igrač kontroliše jednu posadu letelice, drži kritične podatke, dok su se u poteru za velikom pobunjeničkom flotom. Igrač mora voziti letelicu nad brojnim sektorima, svaki sa planetarnim sistemima i ratuje protiv pobunjenika i drugih neprijateljskih snaga, zapošljavanja nove članove posade, i nadogradnja broda. Borba se odvija u realnom vremenu, a ako brod je uništen ili je posada izgubljena, igra se završava, i pojavljuje se zahhtev od igrača da se ponovo pokrene

Koncept za FTL je na temelju stonih društvenih igara i drugih ne-strateških svemirskih borbenih video igara koje zahtevaju igrača za upravljanje nizom brodskih funkcija.

#5 Half-Life 2

#5 Half-Life 2

Half-Life 2, nastavak Half-Life, je pucačka video igrica u prvom licu, razvijena od strane Valve Corporation. Kao i njegov prethodnik, Half-Life 2 se susreo sa gotovo jednoglasnim pohvalama kritike. On je bio hvaljen zbog svoje napredne fizike, animacije, zvuka, AI, grafike i priče. Igra je osvojila 39 “Game of the Year” nagrada, u literaturi nazvana je “Game of Decade”. Osvojila titulu “Game Of The Decade” u 2012 Spike Video Game Awards.

Igrač takođe počinje bez predmeta, polako izgrađuje arsenal oružija tokom igre. Iako je tako igra je uglavnom linearne prirode.

#6 Minecraft

#6 Minecraft

Minecraft je igrica kreirana od strane švedskih programera Markus “Notch” Persson, a kasnije razvio i objavio Mojang. Minecraft omogućava igračima da grade građevine sa teksturom kocke u 3D generisani svet. Ostale aktivnosti u igri su istraživanje, prikupljanje sredstava, lukavost, i borba. Igranje u komercijalnoj izdanju ima dva glavna načina: preživljavanja, što zahtijeva igračima da steknu resurse i održavanje svog zdravlja i glad, a kreativni u kojoj igrači imaju neograničene količine resursa, sposobnost da lete. Treći način igranja nazvan hardcore je isti kao i opstanak, razlikuju se samo u teškoćama, ona je postavljena na najtežem okruženju i respawning je onemogućen, prisiljavajući igrača da izbriše svoje svetove nakon smrti.

Minecraft dobila pet nagrada od 2011 Game Developers Conference, uključujući Innovation Award, nagradu Best downloadable igra, najbolja debitantska igra za nagradu publike, Choice Award, Seumas McNally Grand Prize.

#7 StarCraft II: Wings of Liberty

#7 StarCraft II Wings of Liberty

StarCraft II: Wings of Liberty je vojna naučna fantastika u realnom vremenu, video igrica razvijena i izdana od strane Blizzard Entertainment za Microsoft Windows i Mac OS X. ona je nastavak nagrađivane 1998 Starcraft video igrice i njenog nastavka sa Brood War, Igra je izdana 27. Jula.2010. Ona je podeljena u tri dela: Baza igrice Wings of Liberty, srce ekspanzija u jatu, kao i nadolazeća ekspanzija Legacy of the Void.

Igra se vrti oko tri vrste: Terrans, ljudski prognanici iz Zemlje, Zerg, super-vrsta asimiliranih životnih oblika, i Protoss, tehnološki napredna vrsta sa velikim psihičkim moćima. Wings of Liberty fokusirana je na Terrans, dok proširenja Heart of the Swarm i Legacy of the Void će se fokusirati na Zerg i Protoss,

#8 Total War: Shogun 2

#8 Total War Shogun 2

Total War: Shogun 2 je strateška video igrica razvijena od strane Creative Skupštine i objavljena od strane Sege. To je deo Total War serije i vraća se u 16. vek,  u Japanu je prva uradjena igrica Total War igre, Shogun: Total War, nakon niza igara uradjenih uglavnom u Europi.

Shogun 2 se odvija u 16.veku u feudalnom Japanu, u razdoblju nakon rata Onin tokom Ashikaga šogunata. Zemlja je pukla na suparničke klanove koje su vodili lokalni gospodari rata, boreći se za kontrolu. Igrač preuzima na upravljanje jedan od tih klanova, s ciljem da dominira i dobije ostale frakcije da bi osvojio svu vlast nad Japanom

Igra se udaljava od Europskog ambijenta prethodnih Total War igrara i vraća se u prvom okruženju u Total War serije, ali čineći značajne promene u osnovnim elementima igre Shogun 2.

#9 The Witcher 2: Assassins of Kings

#9 The Witcher 2 Assassins of Kings

Witcher 2: Assassins of Kings je akcijska video igrica razvijena od strane poljskog studia CD Projekt RED za Microsoft Windows, Xbox 360 i OS X. To je nastavak iz 2007 video igre Witcher. Kao i njegov prethodnik, igra se temelji na knjizi serije istog naziva od strane poljskog pisca Andrzeja Sapkowski.

Witcher 2: Assassins of Kings sadrži mnoge različite staze i priče, uz više završetaka. Kao što je u prvoj igri, igrač preuzima kontrolu nad Geralt od Rivia, jednog od retkih preostalih witchers-a.

Witchers su ljudi koji su genetski unapređeni i obučeni za borbu protiv čudovišta. Oni imaju posebne moći. To uključuje alkemije, magije, i rukovanje mačem.

#10 XCOM: Enemy Unknown

#10 XCOM Enemy Unknown

XCOM: Enemy Unknown je turn-based taktička RPG video igra, razvijena od strane Firaxis Games i objavljena od strane 2K Games. Igra je “Reimagined” remake iz 1994 kultni klasik strateške igre UFO: Enemy Unknown. Ima verzije za Microsoft Windows, PlayStation 3 i Xbox 360 konzole.

Radnja se odvija u bliskoj budućnosti tokom invazije vanzemaljaca na Zemlju, XCOM: Enemy Unknown stavlja igrača u kontrolu elitne multinacionalne paravojne organizacije pod nazivom XCOM i zadatak joj je braniti zemlju. Igrač naređuje vojniku na terenu u nizu turn-based taktički misijama, između misija igrač usmjerava istraživanje i razvoj novih tehnologija iz prikupljanje izvanzemaljske tehnologije i zarobljenih zatvorenika, proširuje XCOM bazu delovanja, te prati i odgovara na vanzemaljska aktivnost.

Please follow and like us:
1.00 avg. rating (53% score) - 1 vote