99 posto mobilnih malware-a je usmereno na Android

Cisco je objavio izvještaj koji bi mogao postati alarmantan za korisnike najpopularnijeg mobilnog operativnog sistema.

U izveštaju se navodi da je 99 odsto mobilnog maware-a ima za cilj Android mobilni operativni sistem (OS), a da je 71 odsto svih zlonamernih sajtova ciljaju Google mobilne OS.

androidmalware

Ono što bi trebalo biti još više zabrinjavajuće za Google korisnike svojih Android platformi je da je njegova ranjivost na zlonamernih napada samo je porastao tokom godina, nakon što je porastao sa 79 posto od 2010. do 2012. kao što je spomenuto u Mobile Threat Report, Q4 2012 iz F -Secure. Sa druge strane, Apple se  može smatrati da se čvrsto drži sa zlonamernim napadima, jer je rečeno da je ugroženo samo 0,7 posto iOS uređaja kao što je spomenuto u F-Secure istraživanju za period od 2010. do 2012.

U izveštaju se takođe navodi da je malware Andre / Qdplugin – gde je utvrđeno da je se infiltrirao najviše na Android uređajima. Malware je uveden putem App ali to nije navedeno na službenoj Google Play Store stranici, ali i na drugim Android App prodavnicama.

Najveći broj pretnji predstavlja se u obliku phishinga, socijalnog inženjeringa, i prisilnog preusmeravanja na druge stranice.

Ceo izveštaj možete videti ovde

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes