Acer predstavio novu seriju laptopova Extensa 15

Kompanija Acer je predstavila novu Extensa 15 seriju laptopova za koju kaže da je dizajnirana kako bi zadovoljila osnovne potrebe (prenosivost, produktivnost i učinkovitost) profesionalnih korisnika dok su u pokretu.
Acer Extensa 15
Nova serija se za sada sastoji od samo dva EX2510 i EX2509 modela koje pokreće četvrta generacija dvojezgarnih Intel Core i četverojezgarnih Pentium procesora. Oba modela u startu dolaze sa istim 15,6-inčnim ekranom rezolucije 1366 x 768 piksela, 4 GB DDR3L memorije, 500 GB HDD-om i baterijom dovoljnog kapaciteta (2500 mAh) za sedam sati neprekidnog rada.

Pored Intelove integrisane HD grafike oba modela su opremljena i moćnijom Nvidia GeForce 800M diskretnom grafičkom karticom. U slučaju da Vam je potrebno više RAM memorije, istu možete nadograditi do maksimalno 8 GB. Nažalost Extensa 15 laptopovi imaju samo jedan memorijski slot, zbog čega početnih 4 GB RAM-a nećete moći iskoristiti prilikom nadogradnje.

Kako bi smanjio mogućnost gubitaka korisnikovih podataka, Acer je oba laptopa opremio i DVD čitačem sa podrškom za M-DISC medije, koji bi trebali vaše podatke čuvati idućih 1000 godina. Nadalje ugrađena web kamera bi trebala osigurati kristalno čistu sliku, a audio sistem kristalno čisti zvuk tokom online konferencija.

Dodatnu udobnost tokom rada bi trebali osigurati ugrađena Chiclet tastatura i Precision Toutchpad. Naime Acer navodi kako tastatura ima hod od 1,7 milimetara što ju čini krajnje “udobnom” i tihom tokom korišćenja, te kako su pomoću Precision Toutchpada uspeli povećati preciznost i za 94% smanjiti neželjene klikove i pomicanje kursora “miša”.

Ostatak konfiguracije je manje-više sličan ostaloj ponudi na tržištu – čitač SD kartica, LAN, Wi-Fi i Bluetooth podrška, dva USB 2.0 i jedan USB 3.0 port, stereo zvučnici, te audio i HDMI i D-Sub konektori.

Laptopovi su sa jednogodišnjom garancijom koju je uz doplatu moguće produžiti na ukupno pet godina. Uz računare dolazi predinstalirani Windowsi 8.1 u 64-bitnoj verziji.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes