Acer predstavio tablet Iconia W4 sa Windows 8.1 OS i poboljšanim procesorom

Acer je zvanično predstavio svoj najnoviji tablet Iconia W4, samo četiri meseca nakon što je lansirao prethodnu genaraciju ovog modela Iconia W3. 8-inčni tablet dolazi opremljen sa novim Windows 8.1 OS, bržim Intel Atom procesorom  četvrte generacije i lakšim kućištem.

Acer-Iconia-W4

Nedugo nakon što je Dell najavio svoj model tableta Venue Pro i dan od kako je Lenovo predstavio svoj model Miix 2, Acer je predstavio svoj vlastiti tablet saoperativnim sistemom Windows 8,1  i rekao da će se početi isporučivati ​​u SAD-u krajem ovog meseca. 

Po glasinama, Iconia W4 ima poboljšanu 1280 x 800 rezoluciju IPS displej sa širokim uglovima gledanja i to od 170 stepeni i bolju čitljivost prema svetlosti. On takođe ima Intelov Bay Trail-based Atom procesor (koji radi na 1.8GHz), priključke za mikro USB i HDMI mikro, te je lakši od svog prethodnika, Iconia W3.

Operativni sistem Windows 8.1 donosi dosta prednosti, od kojih su najpoznatiji  Windows start dugme i instalirano Microsoft Office Home and Student 2013 izdanje.

U kompaniji Acer kažu da će se 32GB model prodavati za 330 dolara,a 64GB izdanje za 380 dolara. Tu će biti dostupni i dodaci za tablete koji uključuju zaštitne torbice za 35 dolara,  stalak za 40 dolara i folija tastature za 80 dolrara.

Proizvođač se nada da će se Iconia W4 pokazati dosta bolje od modela Iconia W3, koji je lansiran u junu. Tablet Iconia W3 je bio prvi 8-inčni uređaj sa Windows 8 OS, ali je generalno imao lošu osetljivost ekrana na dodir i jeftin kvalitet izrade.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes