ADATA je predstavila mini SSD disk

Kada su u pitanju uređaji ove veličine (40,5 x 25 x 6,8 milimetara) obično se u većini slučajeva radi o USB memoriji koju proizvođač pokušava ugurati u što manje kućište. Međutim ovaj put ADATA je predstavila SSD disk u mini pakovanju, ali je u istio vreme i malog (za SSD) kapaciteta.
Module SATA SSDOvi uređaje kompanija naziva “Disk on Module SATA SSD”, a radi se se o uređaju koji za skladištenje podataka koristi MLC NAND Flash memoriju kakvu inače viđamo kod SSD diskova. Za sada je u ponudi jedan (vertikalni i horizontalni) model naziva ISMS312 koji dolazi u kapacitetima od 8, 16 i 32 GB.

Brzine čitanja su dosta visoke – 250 MB/s, međutim maksimalna brzina zapisivanja podataka iznosi 40 MB/s. Mala brzina zapisivanja ne bi trebala biti problem budući da isti nisu namenjeni “kućnoj” upotrebi već za industrijske siteme, medicinske aparate i sl. ISMS312 ima SATA III 6.0 Gbps sučelje, podržava S.M.A.R.T, A+SLC Mode, otporan je na udarce (1500G/0,5 ms) i vibracije (20 G/80~2000 Hz), a može izdržati i temperature u rasponu od -40 do +85 Celzijevih stepeni.

Uređaj odlikuje mala potrošnja (1,15 W) i velika izdržljivost koja u MFTB vremenu iznosi milion radnih sati. Cene za sada nisu poznate, a detaljnije informacije možete naći na Adata zvaničnim internet stranicama.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes