Alcatel je najavio svoj One Touch Pixi 7 tablet

One Touch Pixi 7 tablet će doći sa TFT LCD ekranom, veličina ekrana je 7 inča, a rezolucija je 960×540 piksela. Na tržištu će biti dve verzije, jedna sa 512 MB radne memorije, dok će druga verzija dolaziti sa 1GB. U obe verzije će biti Mediatek dvojezgarni procesor sa radnim taktom od 1,2 Ghz. Početnih 4 GB interne memorije možete proširiti za dodatna 32 GB putem microSD kartica.

Alcatel_OneTouch_PIXI_7_Android_tabletDa od ovog modela ne treba očekivati nešto specijalno govori i sam odabir kamera koja u oba slučaja imaju tek VGA rezoluciju. Takođe i baterija nije nešto po čemu se tablet može pohvaliti. Kapacitet od 2840 mAh je dovoljan za oko 4 sata surfanja putem Wi-Fi mreže. Jedine posebnosti su podrška za Miracast, te ugrađeni IR port pa se isti može koristiti kao ponešto moderniji univerzalni daljinski upravljač.Uprkos osnovnim komponentama Alcatel je odlučio oba modela opremiti sa najnovijim Android KitKat operativnim sistemom.

Ovaj model bi mogao ući u prodavnice u Evropi, Bliskom Istoku i Africi početkom julu, dok je preporučena cena 120 dolara.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes