Alcatel predstavio svoju verziju smart sata – OneTouch Watch

Alcatel je za ovogodišnji CES pripremio svoju verziju smart sata. Alcatelov OnteTouch Watch temelji se na ST Micro ST429 čipsetu, dolazi u vodootpornom kućištu (IP67), u kojem se smestio ekran veličine 1,22-inča. Čini se kako je Alcatel uspeo rešiti (donekle) glavni problem svih smart satova – lošu autonomiju baterije. Naime prema Alcatelovim podacima ugrađena baterija uprkos malom kapacitetu od 210 mAh u stanju je izdržati do pet dana pre nego je sat potrebno priključiti na punjač.

Alcatel OneTouch WatchKad smo kod punjača recimo i kako Alcatel nije previše komplikovano oko toga, već je za punjenje iskoristio narukvicu koju ionako morate imati. U narukvicu je ugrađen USB standardne veličine čime je uveliko olakšano punjenje. S vašim mobilnim uređajima sat komunicira putem Bluetootha (4.0), te pomoću RTOS (Real Time Operating System) OS-a.

Što se tiče kompatibilnosti, OneTouch Watch je kompatibilan sa uređajima koji imaju minimalno Jelly Bean (4.3) verziju Androida, odnosno iOS 7 kada su u pitanju uređaji sa znakom jabuke. U prodavnice bi trebao stići tokom marta ove godine, po ceni od 149,99 dolara.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes