AMD Catalyst drajveri bez podrške za Windows 8

Kompanija AMD je odlučila da nova verzija Catalyst drajvera (sve od 14.6 verzije) više neće podržavati Windows 8 operativni sistem, koji je već napunio dve godine od izlaska.

AMDRGLogo_678x452AMD je prilikom objave ove odluke naveo kako je glavni razlog odustajanja želja da se njihovi programeri fokusiraju na razvoj drajver za najnoviju verziju operativnog sistema. Takođe u AMD-u smatraju kako njihova odluka ne bi trebala stvoriti dodatne probleme njihovim korisnicima iz razloga što je nadogradnja na najnoviju verziju operativnog sistema u potpunosti besplatna za sve legalne korisnike Windowsa 8.

Većina korisnika koji računar upotrebljavaju za posao ili za surfovanje Internetom, kao i za slušanje muzikei gledanje filmova neće morati preuzeti najnovije Catalyst drajvere pa samim time niti nadograditi Windows 8 na Windows 8.1 verziju. Međutim svi oni koji žele zaigrati recimo Watch Dogs bi ipak trebali, jer prema AnandTechu novi driveri donose poboljšanja po pitanju performansi – 25% bolje performanse pri rezoluciji od 1920 x 1080 piksela i 28% bolje performanse pri rezoluciji od 2560 x 1600 piksela.

Uprkos tome što je AMD izbacio Windows 8 iz daljnih poslovnih planova, Windowi 7 je još uvek siguran, pa će i dalje biti podržan od strane AMD-a.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes