Android Lollipop 5.0 poboljšao rad sa microSD karticama

Način na koji su SD kartice „obrađene“ od strane Androida bila je dosta vruća tema  zadnjih nekoliko godina. Tako je Android 4.4 KitKat verzija limitirala aplikacijama pristup prema microSD karticama, a aplikacije su mogle zapisivati podatke u vlastite mape.

android-lolipop-sd-card-fixGoogle je priznao da KitKat novi Storage Access Framework još uvek ne nudi dovoljno izbor za aplikacije da pokažu svoj puni potencijal. Nova Application Programming Interfaces (API) dodana je sa izdavanjem Preview L Developer koji omogućuje aplikacijama da zatraže pristup direktorijima drugim davaocima usluga.

Android 5.0 Lollipop proširio je API koji omogućuju puni pristup direktoriju, uveo opciju automatskog MediaStore i nudi poboljšanu sigurnost. Storage Access Framework (SAF) pruža full SD card pristup aplikacijama. Aplikacije od sada mogu zatražiti pristup mapama na microSD karticama, a u to su uključene i mape drugih aplikacija.

Predstavljena je i metoda “getExternalMediaDirs” koja pojednostavljuje proces oko sadržaja koji se nalazi unutar privatne mape koji se tiču fotografije, glazbe i videa. Glavno da Android radi na tome da se korisnicima olakša život i prizna svoje propuste.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes