AOC odlučio razvijati svoju liniju tablet računara

Poznati tajvanski proizvođač jeftinih monitora, AOC ne planira zaustaviti širenje razvoja u svetu elektronike, pa je odlučio izaći izvan uobičajenih modela elektronike i to u PC segment. Kompanija će nastaviti razvoj u segmentu mobilnih uređaja, da budemo precizniji – tablet računara. Prvi pokušaji u tom pravcu kompanija je napravila pre nekoliko godina, predstavljajući svoje jeftine i funkcionalne uređaje. 

AOC

Iako ostaje nejasno je će rukovodstvo kompanije pustiti u prodaju nove tablete pod markom AOC ekskluzivno samo za tržište u Tajvana ili će ići na dalje prodaju širom sveta. Ne treba očekivati ​​od uređaja napredne komponente i revolucionarna rešenja, s obzirom na proračunsko orijentacijoni razvoj ove marke. To će biti uglavnom jeftini modeli sa niskim ili prosečnim osobinama kod hardverskih komponenti, koji se mogu naći čak i na području « noname » tableta iz Kine. Slika u nastavku predstavlja prethodno neobjavljene modele uređaja linija AOC Breeze :

AOC1

Od navedenih specifikacija, što je postalo poznato da je novi model od AOC-a sa 8-inčnim ekranom je dobio rezoluciju od 1280 × 800 piksela, quad – core procesor čip Rockchip RK3188 ARM Cortex – A9. Što se tiče RAM-a, velika je verovatnoća da će biti 1 GB. Međutim, vredno je spomenuti jednu stvar: prema nepotvrđenim izveštajima, ekran sa 8-inčnom dijagonalo bi trebao biti sa IPS i TN standardom. U tabletu će biti dve kamere: prednja sa 2 megapiksela rezolucije i zadnja od 5 megapiksela. Uređaji od AOC-a dobijaju podršku 3G WCDMA standarda, a uređaji će biti napravljeni u danas popularnom metalnom kućištu.

From-PC-Monitors-to-Tablets-AOC-Introduces-7-8-and-10-Inch-Android-Slates-433600-2

Što se tiče 7 i 10-inčnih uređaja, takođe će biti opremljen sa čipom Rockchip RK3188, ali ekran je izrađen sa IPS-tehnologijom. Inače, ova dva modela nisu puno različita po parametarima.

Najvažniji kriterijum u obliku cene uređaja predstavnici kompanije AOC nisu naveli. No, možemo pretpostaviti da cena sva tri tablet računara može biti ultra-niska.

Izvor: Softpedia

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes