Apple, Amazon i Google – kompanije sa najboljom reputacijom

Poslovni magazin Fortune objavio je godišnju rang listu američkih kompanija sa najboljom reputacijom. U ovoj oceni su ponovo na čelu tehnološki giganti, od kojih je jedan prošle godine proglašen ya najvredniji brend na svetu.

apple-sign-487-650x401Studija magazina Fortune, sprovedena kroz intervjue sa predstavnicima biznisa, na osnovu koje je sastavljena lista Fortune America’s Most Admired Companies. Američki privrednici su se najviše divili kompanijama Apple, Amazon i Google. Ove kompanije su na prva tri mesta na listi. Kompanije kao što su Samsung, Microsoft i Facebook su dobili 21, 24 i 38 mesto, respektivno.

Apple je ostao na vrhu rang liste, kao lider ne iznenađuje. Vrh liste kompanija pokriva sedam uzastopnih godina. Prihod Apple-a je prošle godine iznosio 171 milijardi dolara.

Što se tiče Amazona, prema magazinu Fortune, on koristi klijent-orijentisanu strategiji i ne pokazuje znake jenjavanja. Pored najvećih trgovaca na svetu počeo je da otkriva nove pravce trgovine.

I na kraju ova tri lidera je Google. Magazin Fortune je napisao da kompanija nastavlja da traži načine da život učini udobnijim kroz veličanstvene ideje. Kao primer, projekta kao što su Google Glass i samoupravljajuća vozila.

Izvor : Fortune

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes