Apple će vratiti nedostajuće funkcije u ažuriranim iWork aplikacijama

iwork

Apple je objavio svoju nameru da se vrati u iWork funkcije koje su uklonjene iz “Lite” verzije Office paketa , koji je objavljen 22. oktobra. Čekaće se na update oko šest meseci.

Da se podsetimo, iWork-paket programa koji se sastoji od stranice programa za obradu teksta, za kreiranje prezentacija i brojeve za tabelarne proračune. Na Mac-u, ove aplikacije koštaju 20 dolara, a za iOS – 10 dolara. Apple 22.oktobara ažurirao paket, i to besplatno za trenutne korisnike iWork-a, kao i kupcima novih Mac i iPhone uređaja.

Nova verzija iWork-a je drugačija i novog je dizajna, donosi sa sobom i kompatibilnost sa sistemima na 64 – bitnu arhitektur . Da bi se ovo postiglo, Apple je pojednostavio aplikacije, uklanjanjem nekih profesionalnih funkcija, kao što su u potrage za komentare, čitanje / izvoz RTF- datoteka, broj reči, “hot” dugmad za stilove, skriptovanje podrška Applescript , automatsko dovršavanje u ćelijama, itd.

Lišen ovih mogućnosti iWork izazvao nezadovoljstvo među mnogim korisnicima, a kao odgovor na pritužbe Apple je obećao da će vrati funkcije koje nedostaju u narednom update paketu. On bi trebalo da izađe u roku od šest meseci. Kompletan spisak promena koje su planirane, možete naći na stranici podrške kompanije Apple .

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes