Apple iPhone 6 – datum izlaska, glasine i sve što treba da znate

Apple je konstantno predmet glasina kako se približava vreme objave novog iPhone telefona, pa je takav slučaj i sada. iPhone 6 je ime koje se pojavilo i pre nego što je objavljen iPhone 5S, a očekuje se da manji model bude baš tako nazvan bez dodataka.

iphone 6

Naravno, poznato je da ovog puta stižu dva modela, jedan od 4,8 inča a drugi od 5,5 inča. Što se tiče datuma objave, dok pojedini izveštaju ukazuju na to da bi oba modela trebalo da budu objavljena tokom septembra, ali se datumi ne poklapaju, drugi govore da će phablet doći kasnije.

iphone 6-1

Neki noviji izveštaji nam govore i da bi 5,5-inčni iPhone trebalo da bude nazvan “iPhone Air”. Tehnološki sajt 9to5Mac tvrdi da će iPhone 6 imati rezoluciju ekrana od 1704 x 960 piksela, dok bi ekran trebao da bude izrađen od safira. Fotografije koje su se pojavljivale na kineskoj društvenoj mreži Weibo ukazuju da bi ovaj model mogao da ima ultra-tanki dizajn.
sapphireŠto se tiče specifikacija, tu se pre svega očekuje procesor nove generacije A8, a on bi trebao da donese i poboljšano trajanje baterije. Takođe se govori o tome da bi Apple po prvi put trebao da predstavi iPhone sa 125 GB interne memorije, ali da će se to odnositi samo na veći model, dok bi manji trebalo da dolazi sa izborom između 32 ili 64 GB.

iphone 6-2

Kamera od 13 megapiksela ima Sony-ev senzor, a očekuje se da pravi fotografije boljeg kvaliteta u svim uslovima. Što se tiče ostalih karakteristika, govori se o fingerprint skeneru, NFC povezivanju, tehnologiji praćenja oka, bežičnom punjenju kao i zvuku uz Beats tehnologiju. Kada je u pitanju softver, tu su stvari jasne,

ios 8

iPhone 6 će stići uz iOS 8. Uz njega stižu i aplikacije kao što su HealthKit i HomeKit, kao i brojna ažuriranja korisničkog interfejsa, poboljšanja Siri-a, bolje opcije za obaveštenja kao i nova Camera aplikacija.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes