Apple je prodao 500 miliona iPhone-a

iPhone je u masovnom tržištu prodaje ovih uređaja premašio pola milijarde primeraka. Apple se nije javno hvalio za ovaj uspeh, već je magazin Forbes ovo naveo na osnovu analize velikog broja analitičara.

Prema njihovim procenama, jubilarni 500-milioniti. telefon pod nazivom Apple je prodat 8. marta. Stručnjaci veruju da će broj od 600 miliona prodatih iPhone uređaja preći do kraja ove fiskalne godine, koja se završava u septembru.

iPhone

Podsetimo se da ke Kalifornijski gigant ušao na tržište smart telefona u 2007. godini. Onda je generalni direktor Stiv Džobs (Steve Jobs) postavio cilj da proda 10 miliona iPhone-a u 2008. godini. Neki analitičari dovode u pitanje uspeh Apple gedžeta . Konkretno, istraživanje firme Charter Equity Research i zaposlenog Edvarda Snajdera (Edward Snider) u martu 2008 su napomenuli da nedeljna prodaja smart telefona Nokia nadmašila ukupan broj prodatih jedinica u vreme iPhone-a.

U jednom od najgorih kvartala u 2008. godini prodaja iPhone-a je iznosila samo 717.000 prodatih jedinica. Apple sada proda ovoliko samo za dva dana. U 2008, prodaja je iznosila 13,7 miliona iPhone uređaja.

appleiphone

Izvor: Forbes

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes