Apple kupio StartUp kompaniju SnappyLabs

Apple je kupio startup kompaniju SnappyLabs od jedne osobe koja je razvila popularnu aplikaciju za brzo fotografisanje SnappyCam. SnappyLabs tehnologija će biti integrisana u sledeći model iPhone-a.

SnappyCam-650x279

SnappyLabs će omogućiti iPhone korisnicima da prave fotografije brzinom do 30 slika u sekundi, što je tri puta više nego što može već instalirani softver na smartfonu po defaultu. SnappyCam takođe nudi 6x digitalni zoom, bez gubitka i raznih slikovnih formata.

Prema pisanju lista Sydney Morning Herald, u septembru prošle godine Australijski osnivač kompanije John Papandriopulos izjavio je za medije da je u pregovorima sa nekoliko internetskih divova u vezi sa prodajom kompanije. Tokom vikenda, izvori bliski tom pitanju, tako je i izvor TechCrunch izvestio o transakciji, ali bez navođenja koja je vrednost u pitanju.

Nedavno, je aplikacija nestala iz iTunes-a, a web stranice kompanije su nedostupne korisnicima. Twitter nalozi takođe su zatvoreni, stranica na društvenoj mreži Facebook je uklonjena. To samo ukazuje na promenu vlasnika SnappyLabs-a.

35-godišnji  diplomac Univerziteta u Melburnu Papandriopulos je specijalista za elektroniku i trenutno radi u San Franciscu. Dodatak SnappyCam je objavljen u leto 2012.

Važno je napomenuti da je u poslednjih nekoliko godina proizvođači smartfona obraćaju mnogo pažnje na kameru . Kvalitet kamere je ključni faktor koji utiče prodaju pametnih telefona.

Izvor: TechCrunch

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

2 thoughts on “Apple kupio StartUp kompaniju SnappyLabs”

Comments are closed.