Apple predstavio novi Mac mini

Kao što smo već ranije objavljeno Apple je tokom konferencije u Cupertinu predstavio i osveženi model Mac mini računara. Međutim uz dobro došle promene, uključujući i nižu cenu u odnosu na ranije modele, Apple je napravo i jedan korak koji se neće svideti potencijalnim kupcima, a tiče se izmene RAM-a.

Mac mini

Kod prethodnih modela izmena RAM-a je bila trivijalan posao koji nije zahtevao posebne alate, međutim Apple se pobrinuo da ubuduće to ne bude tako. Naime Apple je na novom miniju RAM zalemio izravno na matičnu ploču, tako da od sada imate dve mogućnosti – naučiti baratati lemilicom ili u startu kupiti model sa najviše RAM memorije.

Ako ste manje voljni eksperimentisanju sa lemilicom, jedino što Vam preostaje je kupovina odmah modela sa maksimalnih 16 GB RAM-a. Tu sad nestaje sva radost zbog najavljene niže cene ovogodišnjih modela za 100 američkih dolara u odnosu na prethodni. Razlog je u tome što će potencijalni kupci za nadogradnju na maksimalnih 16 GB RAM-a morati doplatiti 300, odnosno 200 američkih dolara u poređenju sa početnim cenama 4 GB i 8 GB modela.

Da je to tako potvrdio je Brian Stucki iz kompanije Macminicolo objavom na svom twitteru.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes