Apple predstavio novi MacBook 12″ i Apple Watch

Tim Cook je najavio početak saradnje između Applea i HBO-a, kojim će TV i filmski sadržaji ove kompanije biti dostupni svim korisnicima Apple TV usluge.

Apple MacBookDruga usluga na redu je Health Kit, koji dobija i značajno proširenje. Apple predstavlja Research Kit – set aplikacija kojima će iPhone uređaji širom sveta prikupljati zdravstvene podatke o svojim korisnicima. Te će podatke anonimno slati Appleu i njegovim partnerima koji će ih koristiti za istraživanje bolesti. Time će iPhone zapravo postati dijagnostički alat koji će meriti ravnotežu, tremore, i slične zdravstvene pokazatelje svojih korisnika. Celi Research Kit biće open source, a prvih pet aplikacija dostupno je već od danas.Nakon zdravstvenih inovacija na redu je linija MacBook laptop računara. Nova generacija MacBooka imaće, poput iPhonea, i zlatnu, te Space Grey varijantu. Novi MacBook najlakši je model do sada (samo 900 grama, lakši od Air modela) i tanak tek 13,1 mm, a kućište mu je u potpunosti metalno. Tastatura je redizajnirana, a tasteri imaju nove, preciznije, mehanizme. Ekran je, naravno, retina, sa rezolucijom 2340×1440 tačaka.

Apple MacBook-3Trackpad sada ima force touch tehnologiju sa taptick engineom, koji oseća jačinu pritiska koji korisnik primeni na njega. Za ovu funkciju osmišljen je i force click, koji jačim pritiskom daje upravljanju trackpadom  dodatne funkcije, poput ubrzavanja videa, pokretanja dodatnih aplikacija i slično.
 
Novi MacBook prvi je Appleov laptop u potpunosti bez ventilatora. Sve komponente u unutrašnjosti značajno su smanjene, a u sve preostale prazne prostore ugurane su – baterije koje omogućuju celodnevno korišćenje (9 sati pregledavanja Interneta ili 10 sati gledanja videa). Jedan jedini priključak na ovom računaru, USB-C, objedinjuje sve dosadašnje funkcije video priključaka i napajanja.

Apple MacBook-4Početna cena novog osnovnog MacBooka je 1.299 USD, snažnijeg 1.599 USD, a u prodaju kreću 10. aprila.

Tim Cook još jednom je ponovio sve prednosti Apple Watcha, predstavio neke od zanimljivih mogućnosti poput upravljanja iPhoneom, primanja notifikacija, Od Instagrama, Apple Pay usluge, Shazama, preko naručivanja taksi vožnje Uberom, pa sve do prikazivanja QR kodova koji služe kao propusnice na aerodromu, Apple Watch će, kažu, promeniti način na koji se koristimo modernom tehnologijom.
 
iOS 8.2. u distribuciju će krenuti već danas, a donosi podršku za Apple Watch.

Prvi spomen baterijskog kapaciteta vezanog za Apple Watch kaže da će ona korisniku poslužiti cijeli dan, odnosno ima kapacitet dovoljan za 18 sati korišćenja.

Apple MacBook-5Najjeftiniji, aluminijski Apple Watch Sport, biće dostupan po ceni od 349 (manji) i 399 dolara (veći model).

Čelični Apple Watch srednje klase koštaće od 549 do 1099 dolara, zavisno od veličine i vrste narukvice.

Zlatni Apple Watch Edition, o čijoj se ceni do sada mnogo špekulisalo, koštaće najmanje 10 hiljada dolara! Ovaj će premium model biti dostupan u ograničenim količinama i samo u posebno odabranim Apple prodavnicama.

Apple MacBook-7Prednaručivanje za Apple Watch kreću od 10. aprila, a prodaja u Apple prodavnicama u odabranim zemljama započinje 24. aprila.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes