Apple predstavio novu verziju all-in-one računara iMac sa Retina ekranom

Apple je predstavio i novi iMac. Najveća novost koja će krasiti naslove članaka je tzv. Retina 5K ekran. Novi 27-inčni iMac će dolaziti sa ekranom rezolucije 5.120 x 2.800 piksela što je za 67% više piksela u odnosu na rezoluciju 4K.

apple iMacUprkos vrlo visokoj rezoluciji, u Appleu su uspeli zadržati, pa čak i poboljšati važne karakteristike svog all-in-one računara. Debljina kućišta računara na rubovima iznosi svega pet milimetara, a između ostalog zahvaljujući novom tipu pozadinskog osvetljenja ekrana, smanjena je potrošnja energije računara tako da novi iMac troši do 30% manje.  

Apple- iMacRačunar standardno dolazi sa procesorom Core i5 radnog takta 3,5 GHz, grafikom Radeon R9 M290X, uz 8 GB RAM-a i sa terabajtnim hibridnim diskom Fusion. Novi iMac opremiti se može i sa procesorom Core i7 na 4 GHz, sa 32 GB RAM-a i sa 3TB diskom Fusion, odnosno sa terabajtnim SSD-om.

Cene za američko tržište kreću od 2.500 dolara, a isporuke kreću odmah. U prodaji će paralelno ostati i trenutno dostupne verzije iMaca (bez Retina ekrana).

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes