Apple priprema povoljne iMac i MacBook Air računare sa Retina displejom

Analitičar Ming-Chi Kuo iz KGI Securities, redovno čini predviđanja o novim proizvodima kompanije Apple, i veruje da će kompanija Cupertino u tekućem kvartalu obnoviti liniju iMac monoblok računara.

mac2

Najava sledećeg iMac model će navodno biti održana tokom konferencije za programere Apple Worldwide Developers Conference (WWDC), koja se otvara 2. juna. Kuo veruje da će novi monoblokovi biti ponuđena po relativno niskoj (za proizvode Apple) ceni i konkurisati u klasti stonih monoblog računara kao što us jeftini “all in one” HP i Lenovo. Pojavom povoljnih iMac računara, predviđa se da bi Apple povećao prodaju uređaja ove serije gotovo sa četiri na 4,8 miliona jedinica u ovoj godini.

Osim toga, Apple namerava obnoviti i liniju tanakih i lagani laptopova MacBook Air. Konkretno, očekuje se da se pojavi modela sa 12-inčnim ekranom,pored trenutnih verzija sa 11,6 i 13,3-inčnim ekranom. U novom modelu će se primenjivati ​​navodno Retina displej visoke rezolucije. Kuo je još rekao da će laptop dobiti bešumni dizajn i minimalistički izgled sa smanjenim brojem I/O portova.

mac1

KGI Securities analitičar takođe veruje da će Apple predstaviti potpuno obnovljeni jesenji Apple TV. Očekuje se da će se implementirati sistem znakovne kontrole, eliminisanjem upotrebe daljinskog upravljača. Pregled će navodno biti održan krajem trećeg ili početkom četvrtog kvartala.

Apple u vezi glasina o njihovim proizvodima tradicionalno ne reaguje.

Izvor: appleinsider.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes