Apple se priprema da obustavi proizvodnju iPad-a 2

Prema izveštajima dobro upućenih izvora, Apple uskoro planira da završi proizvodnju jednog od svojih tablet uređaja. I to nakon tri godine proizvodnje. svog popularnog tableta iPad-a 2.
ipad-2-black-and-whitePredviđanja kompanije KGI Securities pokazala su se tačnim. Naime analitičar te kompanije Ming-Chi Kuo je još u zimu prošle godine predvideo povlačenje iPad-a 2 iz proizvodnje. Tada je Ming-Chi Kuo procenio kako će Apple u zadnja tri meseca 2013. godine uspeti prodati oko 1,7 miliona primeraka, dok će u prva tri meseca ove godine prodaja biti znatno manja samo 300 hiljada.

Još jedan pokazatelj kako je došlo vreme da se iPad 2 povuče iz proizvodnje i prodaje je Apple-ova prošlogodišnja odluka da iPad mini sa Retina ekranom ponudi po istoj prodajnoj ceni od 399 dolara po kojoj se prodaje i iPad 2.

Ako se uzme u obzir kako je ipak reč o modelu tableta koji je na tržište došao u martu 2011. godine, te da je Apple od tada izdao nekoliko novijih i naprednijih modela, takav razvoj događaja se čini sasvim prirodan.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes