Archos će uskoro predstaviti 64-bitni smartfon 50 Diamond

Francuski proizvođač smart uređaja – kompanija Archos objavila je kako će početkom sledeće godine predstaviti novi smartfon punog naziva Archos 50 Diamond. Navedeni smartfon biće prvi 64-bitni model te kompanije, a usprkos specifikacijama kojih se ne bi postideli niti flagship modeli, isti će koštati znatno manje.

ArchosPrema podacima koje je objavila sama kompanija, novi Diamond model biće opremljen sa ekranom dijagonale 5-inča. Ekran je IPS, rezolucije 1920 x 1080 piksela i gustoće 440 ppi-a. Pokretaće ga Qualcomm osmojezgarni SoC – Snapdragon 615. Podsetimo reč je o 64-bitnom SoC-u koji se sastoji od osam Cortex-A53 jezgara, od kojih četiri rade pri brzini od 1,7 GHz, a preostale četiri pri brzini od 1 GHz.

Što se tiče memorija, Diamond će imati ukupno 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije. Korisnici kojima je 16 GB skladišnog prostora premalo isti će moći proširiti pomoću microSD memorijske kartice. Zvanično podržani kapacitet microSD kartica je 64 GB.

Ovaj model smartfona biće ujedno i Selfie friendly. Naime Archos je pripremio glavnu kameru (zadnju) rezolucije 16 MP, te prednju sa rezolucijom od 8 MP. Zadnja kamera podržavaće snimanje video zapisa u Full HD kvalitetu (1080p) i autofokus, a biće opremljena i sa LED blicom.

Dimenzije uređaja biće 146 x 70,4 x 8 milimetara, a težina sa uključenom baterijom 142 grama. Iako za koji dan trebaju stići i prvi smartfoni sa novom Lollipop verzijom Androida, Archos za sada navodi kako će Diamond pokretati nešto stariji KitKat 4.4.4 Android. Baterija koja bi trebala osigurati što dužu automoniju imaće kapacitet od 2700 mAh.

Kao što smo naveli na početku uprkos flagship specifikacijama, Archos 50 Diamond će po dolasku na tržište (početkom 2015. godine) koštati bitno manje – 199,99 evra. Detaljnije specifikacije možete videti na Archos zvaničnim internet stranicama.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes