Archos predstavio 50 Oxygen Plus smartfon

Dok čekamo da ovogodišnji Mobile World Congress otpočne, polako se pojavlju i prve informacije vezano uz uređaje koji će na tom događanju biti prikazani. Ovaj put bazira ćemo se na francuskog proizvođača smartfona – kompaniju Archos koja je zvanično otkrila svoj novi smartfon iz Oxygen serije – Archos 50 Oxygne Plus.

Archos 50 Oxygen Plus

Kao što se već iz naziva može razlučiti reč je o uređaju koji donosi 5,0-inčni IPS ekran. Kojeg potpisuje JDI (Japan Display Inc.), a odlikuje se „samo“ HD rezolucijom, odnosno, rezolucijom od 1280 x 720 piksela. Plus bodove ovaj uređaj dobija po pitanju težine i debljine, naime zajedno sa baterijom od 2000 mAh teži samo 125 grama, dok je debljina taman (ni pretanak, ni predebel) 7,2 milimetara.

Novi 50 Oxygen Plus smartfon pokreće MediaTekov osmojezgarni MT6592 SoC čija jezgra rade pri brzini od 1,2 GHz. Za grafički deo posla zadužena je Mali-450MP4 grafika, dok je za fluidni rad operativnog sistema i pratećih mu aplikacija Archos ovaj uređaj opremio sa 1 GB RAM-a.

Smartfon raspolaže sa 16 GB interne memorije, dok je za ostale korisnike kojima početni skladišni prostor nije dovoljan tu microSD memorijski slot. Koji podržava memorijske kartice maksimalnog kapaciteta 128 GB.

Kao i većina drugih proizvođača i Archos je podlegao Selfie pokretu te je saprednje strane smestio 5-megapikselnu kameru. Sa zadnje strane uređaja nalazi se kamera rezolucije 8 MP. Nažalost Archos ovaj smartfon nije opremio sa najnovijom verzijom Androida, već nešto starijom KitKat 4.4.4. verzijom. No čini se kako ipak ima nameru naknadno izdati i Lollipop nadogradnju, jer je za jul najavio LTE verziju uređaja koju će pokretati upravo Lollipop Android.

Što se tiče dostupnosti ovog uređaja, u prodaju bi trebao stići vro brzo – tokom marta. Cena na evropskom tržištu biće 205 evra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes