ARM će lansirati nove grafičke čipove Mali

Ovih dana čak i jeftini smart telefoni i tableti moraju imati složenu grafiku kako bi korisnici mogli koristiti svoje uređaje za mobilno igranje i gledanje video materijala. ARM je odlučio na tržište izbaciti novi paket svojih Mali grafičkih čipova koji su namenjeni za jeftinije i ne tako skupe mobilne uređaje.

arm-chipARM je tako predstavio Mali-T860, Mali-T830 i Mali-T820 grafičke čipove. Sveukupno, predstavljena su tri nova grafička čipa, video procesor i display procesor, a svi oni bi trebali naći mesto u mobilnoj i auto industriji te u raznim digitalnim TV segmentima.

Steve Steele, menadžer u ARM-u, tvrdi kako danas mid-tier uređaj radi ono što je super premium proizvod mogao napraviti pre dve godine. ARM je 2012. prodao oko 150 miliona grafičkih procesora, dok je 2013. ta brojka narasla na 400 miliona.

Mali čipove koriste kompanije kao što su Samsung i MediaTek Inc, a u većini tableta koje pokreće Googleov Android operativni sistem nalaze se takođe Mali čipovi. Čini se kako ARM cilja i na tržišta u nastajanju gde IDC predviđa kako bi u 2014. godini prodaja smart telefona mogla porasti za 32 posto. Nova tehnologija Mali bi se trebala pojaviti  krajem 2015. ili početkom 2016. godine.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes