ASRock predstavio novu matičnu ploču LGA 1151

Ovogodišnji Embedded World 2015 događaj održan je u nemačkom gradu Nürnbergu od 24. do 26. februara, a jedan od učesnika je bila i kompanija ASRock. Ona je na EW-u predstavila matičnu ploču koja donosi LGA 1151 podnožje tj. podršku za nadolazeće Skylake procesore.

ASRock-IMB-190-Mini-ITX-MotherboardMatična ploča je izrađena u Mini-ITX formatu i predstavlja spoj novih i starih tehnologija. Naime dok IMB-190 matična ploča donosi podršku za šestu generaciju Intelovih procesora, te podršku za PCH chipsete, ista je ujedno ostala bez podrške za najnoviju DDR4 memoriju. Umesto toga ASRock se odlučio istu predstaviti sa SO-DIMM slotovima starije i dobro probane DDR3 memorije.

Sada kada smo saznali što IMB-190 nema, vreme je da pogledamo što ista ima. Što se tiče USB portova matična ploča raspolaže sa njih osam, od čega su podjednakim brojem zastupljeni i USB 3.0 i USB 2.0 portovi. Nadalje tu su dva SATA3 i jedan mSATA konektor, te tri HDMI konektora i jedan 24-bitni Dual Channel LVDS.

Daljnja su proširenja moguća putem jednog mini-PCIe, jednog mSATA i jednog PCIE slota standardne veličine. Nije izostala niti podrška za Gigabitni LAN kojeg potpisuje Intel, kao ni podrška za kompanijim UPS modul. ASRock IMB-190 takođe donosi i podršku za 4K/2K no ona nije deo standardne opreme već je tu kao opcija.

Detaljnije specifikacije, kao i više fotografija vezano uz ovu matičnu ploču možete pronaći na wccftechovim internet stranicama.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes