Asus će početkom 2015. doneti novi Chromebook

Poslednje istraživanje kompanije IDC pokazalo je kako su Chromebook prenosnici vrlo cenjeni u američkim osnovnim i srednjim školama. Jedan od glavnih razloga je svakako cena samih uređaja koja se često kreće oko 200 američkih dolara.

Asus  ChromebookDa bi tako ostalo i ubuduće Asus je odlučio početkom sledeće godine u svoju ponudu dodati još jedan Chromebook laptop, o kojem se u ovom trenutnu ne zna previše detalja. Međutim poznato je kako bi novi model trebao zadržati ekran veličine 11,6-inča. Takođe azijski mediji nagađaju kako će se novi Chromebook temeljiti na Rockchip RK3188 platformi.

Nadalje Asus planira isti učiniti znatno povoljnijim kako bi konkurisao Acerovom C720 modelu koji je zbog cene od 199 američkih dolara dosta popularan. Asusov Chromebook bi prema najavama trebao biti 25% jeftiniji, u odnosu na Acerov C720 što nas dovodi do očekivane cene od 149 američkih dolara.

Nažalost u ovom trenutku nema dodatnih informacija o nadolazećem modelu Chromebooka, što ne znači da iste neće već za koji dan “procuriti” na internetu.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes