Asus predstavio novi smart telefon ZenFone C

U svjetu smartfona istih nikad dosta, a najnoviji doprinos u povećanju dostupnih modela dala je tvrtka Asus koja je predstavila novi ZenFone C. Zadnji je tu kako bi zamenio ZenFone 4 koji se na tržištu nalazi već tačno godinu dana.

Asus ZenFone C

Asus nije previše eksperimentisao sa izgledom kućišta, pa je novi model po tom pitanju skoro identičan starom. No na prvi pogled se ipak mogu primetiti veće dimenzije uređaja – 136,5 x 67 x 10,9 milimetara, koje su prvenstveno prouzrokovane većim IPS ekranom koji sada ima dijagonalu od 4,5-inča. Veća dijagonala ne znači nužno i veći rezoluciju, ona i dalje iznosi 480 x 854 piksela.

Po pitanju procesora nema promene i dalje je reč o Intelovom dvojezgarnom Atomu Z2520 čija jezgra rade pri brzini od 1,2 GHz. No od sada u ponudi više neće biti model sa skladišnim prostorom od 4 GB, već će jedini model imati 8 GB interne memorije. ZenFone C podržava i microSD memorijske kartice maksimalnog kapaciteta od 64 GB.

Ovaj model smartfona neće se ubrajati u prvi izbor ljubitelja selfija, jer mu prednja kamera ima rezoluciju od tek 0,3 MP, dok se zadnja kamera odlikuje rezolucijom od 5 MP i LED blicom. No Asus je ipak napredovao sa novim modelom i to po pitanju baterije. Naime za razliku od ZenFone 4 modela koji je bio opremljen baterijom kapaciteta 1.200, odnosno 1.600 mAh, novi ZenFone C ima kapacitet baterije od 2.100 mAh.

ZenFone C u startu dolazi sa KitKat Androidom koji je po običaju nadograđen sa Asusovim ZenUI korisničkim interfejsom. U prodaju (Malezija) bi trebao stići vrlo brzo po ceni od 97 američkih dolara, dok o globalnoj dostupnosti uređaja za sada nema informacija. Detaljnije specifikacije uređaja možete videti u prilogu.

Asus ZenFone C spec

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes