Asus predstavio novu GeForce GTX 980 grafičku karticu

Asus je predstavio novi model GeForce GTX 980 grafičke kartice koja će postati deo Republic of Gamers serije. Novi RoG model dolazi pod nazivom Poseidon Platinum, a odlikuje se fabričkim overclock komponenta i hibridnim DirectCU H2O sistemom hlađenja.

Asus  GeForce GTX 980-1

Što se tiče samih specifikacija, Asus navodi kako njihov Poseidon ima ukupno 2048 CUDA jezgara, te osnovni takt GPU-a od 1178 MHz. Uz malu pomoć Boost tehnologije isti može potegnuti i do brzine od 1279 MHz. Kartica ima 4 GB 256-bitne GDDR5 memorije koja radi pri brzini od 7010 MHz.

Budući da su radni taktovi ugrađenih komponenti ponešto povišeni u odnosu na referentni model, Asus je istu opremio i DirectCU H2O sistemom hlađenja. Reč je o hibridnom sistemu koji uz hlađenje vazduhom (pomoću dva 100-milimetarska ventilatora), omogućava i hlađenje putem vode.

Prema specifikacijama samog proizvođača navedeni sistem hlađenja je 2X hladniji i 3X tiši u odnosu na standardnog sistema hlađenja. Takođe DirectCU H2O će se pobrinuti za 10% brži gaming, te za 27 stepeni niže temperature u odnosu na referentni model kada se upotrebljava hlađenje vodom. U slučaju hlađenja vazduhom, Asus navodi da njihov sistem hlađenja osigurava od 15X bolje hlađenje nego što je to slučaj sa hlađenjem na referentnim modelima kartica.

Poseidon Platinum zbog ovako izvedenog hlađenja unutar računara zauzima dva PCI slota, ali ujedno nudi i pet video izlaza – po jedan HDMI 2.0 i Dual-link DVI-I, te po tri DisplayPort 1.2 . Na tržištu bi se trebala naći tokom ovog meseca po za sada još uvijek nepoznatoj ceni.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes