Asus predstavio VivoPC seriju mini desktop računara

Asus je obnovio svoju VivoPC seriju mini desktop računara sa novim Intelovim procesorima. U originalu Vivo PC je dolazio sa Intelovim Celeron i Core i5 Ivy Bridge procesorima, dok nove modele pokreću Intelovi procesori iz Haswell serije.

asusNovi modeli predstavljaju zamenu za starije VivoPC VM60 i VivoPC VM40B modele. Najslabiji model u ponudi je onaj pod oznakom VM42. Taj model deli većinu specifikacija sa snažnijim VM62N modelom, dok bitniju razliku predstavlja Intelov Celeron (Haswell) procesor i integrisana grafika.

Sa druge strane VM62N model dolazi sa Intelovim Core i3-4030U procesorom koji takođe ima integrisanu grafiku (Intel HD 4400), ali i Nvidia GeForce GT 820M grafiku. Što se tiče memorije, oba sistema možete nadograditi sa maksimalno 16 GB RAM-a. Kad je u pitanju skladišni prostor unutar Asusovog mini računara možete ugraditi dva HDD ili SSD diska od čega jedan mora biti formata 2,5-inča, a drugi formata 3,5-inča.

Oba Asusova VivoPC modela dolaze sa podrškom za Wi-Fi, Bluetooth 4.0, Gigabitni LAN i sa SDXC čitačem memorijskih kartica. Za spajanje dodatne opreme Asus je pripremio USB 3.0 i USB 2.0 portove. Za spajanje mini računara sa monitorom na raspolaganju su HDMI i DisplayPort konektori.

Na tržište bi trebali stići tokom jula po ceni od 300 dolara.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes