ASUS priprema povoljan tablet ME176 na platformi Intel Bay Trail

Kompanija ASUS će prema navodima izvora uskoro predstaviti jeftin tablet ME176, koristeći Intel hardversku platformu i mobilni operativni sistem Android.

asus1Srce” ovog noviteta je procesor Atom Z3745 generacije Bay Trail sa niskom potrošnjom energije. Ovaj čip je proizvoden 22nanometarskom tehnologijom, ima četiri jezgre sa nominalnom radnim taktom od 1,33 GHz (maksimalno povećanje do 1,86 GHz) i integrisani grafički kontroler. Procesor omogućuje korišćenje do 4 GB RAM memorije, ali će ASUS-ov tablet imati instalirano samo 1 GB RAM-a.

Poznato je da će model ME176 biti sa 8 GB interne memorije, proširive putem microSD kartica. Dijagonala ekran osjetljivog na dodir, izvedena na IPC matricI iznosi 7 inča. Na tablet računaru će u početku biti instaliran operativni sistem Android 4.4 KitKat. Novi uređaj će se moći kupiti za samo 150 dolara.

asus2

Pojava jeftinih ASUS miniračunara na bazi Bay Trail trebalo bi da pomogne Intel-u u implementaciji plana za nabavku ove godine 40 miliona procesora za tablete. Međutim, valja imati na umu da je tokom prvog kvartala 2014. korporacija je u stanju da isporuči samo pet miliona čipova za tablete: većo deo ovih procesora 80 do 90 posto – će se koristi u uređajima sa operativni sistemom Android. Ako Intel bude u mogućnosti isporučiti 40 miliona procesora za uređaje u ovoj kategoriji, to će biti oko 15% tržišta čipova za tablete.

Izvor: Liliputing.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes