Asus trenutno radi na novom C201PA modelu Chromebooka

Uskoro bi se na tržištu trebao pojaviti još jedan Chromebook laptop sa Asusovim potpisom. Reč je o C201PA modelu koji će biti namenjen upotrebi u obrazovanju, odnosno, školama što bi trebalo rezultirati i povoljnijom cenom. 

Asus  C201PA ChromebookŠto se tiče samih specifikacija, one su već sada dostupne zahvaljujući kompaniji Troxell koja je dotični laptop već uvrstila u svoj katalog. Dakle C201PA imat će 11,6-inčni ekran HD rezolucije (1366 x 768), web kameru VGA kvalitete te 2 GB RAM-a i 16 GB skladišnog prostora (eMMC). Takođe ovaj laptop bi trebao biti dostupan i u nešto naprednijoj verziji koja će pored ekrana osetljivog na dodir imati i duplu količinu radne i skladišne  memorije, odnosno, 4 GB RAM-a i 32 GB eMMC prostora. 

No bez obzira koji model na kraju kupci odabrali, u oba slučaja pokretaćku snagu davaće Rockchipov 3288 SoC. Reč je o četverojezgarnom modelu čija ARM Cortex A17 jezgra rade pri brzini od 1,8 GHz i uz kojeg dolazi i Mali-T674 grafika. Što se tiče samih performansi procesor je onako „na papiru“ sposoban za većinu zadataka, uključujući i podršku za monitore 4K rezolucije, te za reproduciranje H.265 video zapisa. 

Asus  C201PA ChromebookaCena je za sada nepoznata, no čini se kako ista neće biti preterana, jer se za ovaj model govori kako će biti najpovoljniji Asusov Chromebook ikad. Zadnje bi moglo značiti cenu ispod 200 američkih dolara, no o tome ćemo više kada se dotični model i zvanično pojavi u prodaji.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes