Audi automobili će dobiti Android

Automobili postaju sve “pametniji” . I to ne samo savremeni bezbednosni sistemi, parking i tako dalje. Niko nije iznenađen kada čuje da je mašina u stanju da distribuira Wi-Fi ili se poveže na Internet da utvrdilo dijagnozu problema u vožnji.

Za to se bore Apple i Google koji su usmereni na tržište  pametnih telefona i tableta za automobile.

Wall Street Journal tvrdi da je tokom događaja CES 2014 u Las Vegasu, Audi i Google su danas najavili saradnju. Kompanije će raditi na pružanju podrške za automobil Audi u okviru zabave i informacionih sistema zasnovanih na Androidu. Takođe, mi ćemo biti obavešteni o planiranoj saradnji sa drugim poznatim proizvođačima automobila sa Google čipova posebno NVIDIA-om. Kompanije će raditi da se proširi korisničko iskustvo sa smart telefonima i tabletima (pristup muzici, navigacija, aplikacije i servisi za automobile).

audi-android

Wall Street JoDannye ugovor je Google-ov odgovor na postupke Apple-a, koji je prošlog leta postigao dogovor o integraciji svojim iOS-uređaja – iPhone i iPad u automobilima BMW, Mercedes-Benz, General Motors i Honda.

Takav pravac analitičari smatraju veoma obećavajućim jer se u svetu godišnje proda oko 80 miliona novih automobila. ” Automobili su zaista mobilni uređaji – smatra ekspert Gartner Tilo Koslovski. Apple i Google su dobro poznati – pa stoga pokušajte da se što više udružite na ovom tržištu da proširite svoj prodor mobilnih sistema”.

Poznato je da će se u tekućoj godini za Audi i General Motors proizvoditi automobili sa ugrađenim čipova celularne mreže koji podržava 4. generaciju, i u 2015 General Motors planira da opremi bežičnim modulima skoro sve nove automobile.

Izvor: The Wall Street Journal

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes