Automatski Link Smart Auto pomoćnik za iPhone

auto1

Automatic Link Smart Auto je mali uređaj koji se povezuje na “data port” vozila, kako bi u saradnji sa smartfonom vozaču dao više zanimljivih i korisnih informacija. Ističe se da je Automatic Link podržan samo u Americi za skoro sve automobile napravljene od 1996. godine do sada.

Što se tiče evropskih automobila, da li poseduju ovaj “data port” ne možemo da nađemo informacije. Ovaj uređaj kombinuje podatke računara u automobilu sa GPS podacima iz smartphona. Konekcija se vrši preko Bluetooth 4.0 Low Energy, ova veza ne bi trebalo da naruši trajanje baterije smartfona.

Pomoću ovog uređaja i aplikacije, mogu se dobiti razne informacije. Korišćenje nije predviđeno da se obavlja tokom vožnje, već tek kasnije kada će Vam aplikacija ukazati na pojedine greške i davati druge savete. Uređaj zajedno sa samrtphone-om može da prepozna kada ste imali nagla kočenja i nagla ubrzanja, kao i to kada i gde ste prešli ograničenje brzine i tako dalje.

auto2

Aplikacija daje detaljne informacije o kretanju, a ističe se da uređaj čak može da detektuje kada ste napunili rezervoar, dok uz pomoć smartfona može da prati “lokalna” cena goriva. Uređaj čak putem smartphone-a može da obaveštava o neispravnosti vozila koje registruje board kompjuter automobila.

Mnogi uređaji obećavaju uštedu goriva, za nekoga ko ima ne baš konstantan stil vožnje, ovakve informacija putem smartfona zaista bi mogle da utiču  i pomognu na promenu stila vožnje, a samim tim manju potrošnju goriva. Cene Automatic Link Smart Auto uređaja je 100 dolara.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes