AVAST 2015 sa proverom bezbednosti mreža

Kao i prethodnih godina u ovo vreme i ove godine dolazi nova verzija AVAST Antivirus 2015 sistema i to besplatne i pro verzije, kao i AVAST Internet Security programa koji uz antivirus nudi i vlastiti firewall.

U svim verzijama uvedena je opcija skeniranja kućnih mreža, koja će proveravati bezbednost bežične mreže, rutera i snimljenih lozinki.
avast2015Unapređeni  Smart Scan sada aktivira sve module za skeniranje – skeniranje virusa, proveru sigurnosti kućne mreže, proveru novih verzija instaliranog softvera i pretragu za „junk“ datoteke. Nakon skeniranja svih navedenih stavki, svi rezultati se prikazuju na jednom prozoru i korisnik može odabrati da ih sve reši sa jednim klikom.

Svi paketi u AVAST 2015 imaju i mogućnost skeniranja TLS/SSL zaštićenih mreža kao i proveru HTTPS prometa.

AVASTov Deep scan koristi vlastiti hardversku virtualizaciju prilikom skeniranja, koja je izolovana od sistema na kojem je program instaliran.  Na ovaj način se poboljšava i detekcija i sigurnost računara.

Komercijalne verzije AVAST 2015 (Pro i Internet Security) imaju i mogućnost korišćenja vlastitih DNS-ova, što je svakako preporučljivo koristiti ukoliko se koriste javne bežične mreže.

Korisnici komercijalnih paketa imaju i još jednu beneficiju, a to je poboljšanu korisničku podršku putem tiketa.

Ukoliko već koristite AVAST antivirus putem automatski nadogradnji možete preuzeti novu verziju i nadograditi ga, a moguće je i novu verziju instalirati preko stare jer sva podešavanja će ostati snimljena.

Program možete preuzeti sa zvanične stranice (besplatnu verziju ili 30-dnevni trial komercijalnih verzija)

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes