BenQ predstavio 24-inčni monitor za gejmere hibridnog dizajna

BenQ je pustio u prodaju XL2420G, 24-inčni monitor namenjen najprije gejmerima. Monitor ima klasičnu TN matricu rezolucije 1920 x 1080 tačaka i LED pozadinsko osvetljenje, ali i nekoliko tehnologija za ljubitelje dinamičnijih naslova.

BenQTu se ubraja podrška za Nvidia tehnologiju G-SYNC za glatki prikaz slike bez preklapanja i podrhtavanja frame-ova ili primetnog laga, a tu je i tehnologija Ultra Low Motion Blur (ULMB) koja uklanja neželjeno zamućivanje slike. Osim toga, kompanija hvali i hibridni dizajn monitora, što se odnosi na način rada Classic, pri čemu korisnik ima potpunu kontrolu u podešavanju parametara rada monitora, uključujući i optimizaciju frekvencije osvežavanja (100, 120 ili 144 Hz), mogućnost podešavanja crne boje, opciju Low Blue Light za manji zamor očiju i brojne druge parametre.

BenQ-1Deklarisano vreme odziva iznosi 1 ms (GTG), a tu su još i podrška za Nvidia 3D Vision, DVI, HDMI i DisplayPort video ulazi te integrisani USB hub. Preporučena cena monitora iznosi oko 600 dolara..

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes