Biostar predstavio novu iDEQ-T1 seriju mini računara

Ponuda mini računara ovih dana je postala bogatija za još jedan model. Novi model je predstavio poznati proizvođač matičnih ploča – kompanija Biostar. Mini računar nosi naziv iDEQ-T1 i temelji se na Intelovim tehnologijama.
Biostar iDEQ-T1Kućište dimenzija 210 x 185 x 40 milimetara u sebi skriva matičnu ploču koja je poseduje Intelov četverojezgarni i Bay Trail procesor. Tačnije reč je o Celeronu N2940 čija četira jezgra rade pri brzini od 1,83 GHz, dok uz pomoć Burst tehnologije mogu dosegnuti i do maksimalnih 2,25 GHz. Što se tiče memorije iDEQ-T1 ima ukupno dva memorijska slota (SO-DIMM), te podržava maksimalnu količinu memorije od 16 GB (DDR3, 1333 Mhz).

Biostar iDEQ-T1-2Budući da mesta unutar kućišta ima malo, po pitanju grafike moralo se pribeći integrisanim rešenjima. U tu svrhu je iskorišćena Intelova HD grafika koja je sa svojom rezolucijom od 2560 x 1440 piksela i više nego dovoljna za jedan kućni ili kancelarijski računar. Iz istog razloga se za skladištenje podataka koristi jedan 2,5-inčni disk – debljine 7 ili 9,5 milimetara. Uprkos malim dimenzijama iDEQ-T1 ima standardni set konektora – sa zadnje strane se tako uz konektor za napajanje nalaze i dva USB porta (1x USB 3.0), Gigabitni LAN, po jedan HDMI i D-Sub konektor, te standardni konektori za zvučnike i mikrofon.

Biostar iDEQ-T1-3Prednja strana kućišta je malo siromašnija, pa se na njoj mogu naći samo dva USB 2.0 porta i Power taster koji služi za uključivanje računara. Računar ima i jedan Mini PCIe slot koji može poslužiti za umetanje Wi-Fi kartice. Računar ima ukupnu težinu od 0,8 kilograma. Od podržanih opertaivnih sistema proizvođač navodi Windowse 7, 8 i 8.1.
Biostar iDEQ-T1-4Iako se iDEQ-T1 mini računar već nalazi na internet stranicama kompanije, Biostar još uvek nije naveo tačan datum kada će isto biti dostupno za kupovinu, kao ni iznos koji će biti potrebno izdvojiti.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes