BlackBerry će možda objaviti novi tablet do kraja 2015 ?

Kanadska kompanija BlackBerry (bivša RIM), će vrlo verovatno napraviti još jedan pokušaj  na tržištu tablet računara.

bb1Podsetimo da je u 2011 se pojavio na tržištu tablet BlackBerry PlayBook, opremljen sa 7-inčnim ekranom sa rezolucijom od 1024×600 piksela, 1 GB RAM-a, flash za skladištenje kapaciteta do 64 GB, procesor Texas Instruments OMAP 4430 sa frekvencijom od 1GHz, dual kameru, moduli Wi-Fi (802.11a/b/g/n) i Bluetooth 3.1. Uprkos vrlo konfikuraciji komponenata, uređaj je dobio mnogo kritičkih mišljena, uključujući nedostatak ugrađenih aplikacija za rad sa e-mail klijentom i BlackBerry Messenger-om.

Tokom prvog kvartala prisutnosti na tržištu prodato oko 500 hiljada BlackBerry PlayBook-a. Ali onda tromesečna prodaja tableta smanjen je na 200 hiljada jedinica, i dalje na 150 hiljada, pa je na kraju proizvođač morao značajno smanjiti cenu i puštanje LTE-verzije uređaja. No, sve ove mere nisu dopustili ozbiljno uporište na tržištu. Kao rezultat toga, do 1. juna 2013-te prodato je ukupno oko 2,5 miliona tableta.

bb2Kao što je sada najavio, BlackBerry može pokušati ponovno steći uporište na tržištu tableta. Međutim, u ovom trenutku govorimo o korporativnom segmentu i niša područja poput medicine. Takav pristup može da se opravda, jer je potrošačko tržište prepuno raznih modela tablet, te da će takmičenje sa aktualnim igračima kao što su Apple i Samsung biti vrlo, vrlo teško.

staknuto je da će novi BlackBerry tablet debitovati u četvrtom kvartalu 2015-te, iako od kanadske kompanije nemamo potvrdu ove informacije.

Izvor: Liliputing.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes