Blackphone – smartfon zaštićen od službi za bezbednost

Španski proizvođač smart telefona Geekphone i Američka kompanija Silent Circle, specijalizovana u oblasti bezbednosti informacija, dizajnirali su smart telefon zaštićen od prisluškivača i najvećih službi bezbednosti, uključujući i zloglasnu Američku Agenciju za nacionalnu bezbednost.

Blackphone

U svetlu nedavnog otkrića Edvarda Snowdena, ovaj smart telefon će sigurno biti u potražnji od strane mnogih.

Nažalost, u ovom trenutku su detalji ovo jedini detalji o ovom uređaju. Poznato je da Blackphone radi posebnu sigurnu verziju Androida, koji programeri zovu PrivatOS. Bilo koju osobu ćete moći da pozivate kao i da šaljete šifrovane poruke za prenos video i drugih materijala, bez straha od prisluškivanja bezbednosnih službi.

Kao jedan od osnivača projekta, Phil Zimmermann (suosnivač kompanije Silent Circle), Blackphone će, sa jedne strane da korisnicima obezbedi maksimalnu zaštitu njihove privatnosti, a sa druge da ponudi vrhunsku specifikacije u Android okruženju.

Svi detalji o uređaju će nam biti pozbnati tokom sajma MWC 2014 u Barseloni. Istovremeno, 24. februara (prvi dan), biće moguće unapred naručiti ultra smart telefon.

Izvor: Blackphone

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes