Cherry najavio kriptovanu tastaturu i miša

Privatnost je večno aktualna tema, za neke više nego za druge, a upravo je paranoicima namenjen novi paket kriptovane periferije koja stiže iz Cherry-a. Paket koji stiže pod nazivom Cherry JD-0400EU donosi tastaturu i miša koji će Vas osigurati od neželjenih špijuna.

Cherry tastaturaIz Cherry-a tvrde da će ova kombinacija periferije potpuno sigurno preneti signale do Vašeg računara putem bežične veze i to uz pomoć 128-bitne AES enkripcije. Periferija će se puniti priloženim kablovima, no signal će i za vreme punjenja ići bežično i biti zaštićen, a oba su uređaja opremljena punjivim NiMH baterijama visokog kapaciteta i niskog nivoa samopražnjenja.

Nažalost, tastatura nije opremljena Cherry MX prekidačima, već koristi SX (scissor switch) tehnologiju, a tasteri su niskog profila što će biti plus ili minus zavisno od toga kakav osećaj volite prilikom tipkanja. Miš je, s druge strane, simetričan i pogodan za korišćenje sa levom ili desnom rukom, nudi svega tri tastera (leva, desna i točkić), te ima senzor rezolucije 2000 dpi. Cena ni datum izlaska još nisu poznati, a više informacija možete saznati ovde.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes