Cisco se uložiti više od milijardu dolara u Cloud Computing

Cisco je obećao da će potrošiti više od 1 milijarde dolara u Cloud Computing tržište. Ovim potezom žele se uključiti u tržišnu borbu gde su neki od njihovih konkurenata prisutni već duže vreme. Većina investiranih sredstava biće uložena u izgradnju centara, pa je jasna namera kompanije da svojim kupcima pored mrežnog hardvera ponudi i usluge računarstva u oblaku.

cisco_cloud

Jedna od kompanija koja dominira oblak industrijom je e-maloprodajni gigant Amazon; kompanija Amazon Web Services generiše milijarde prihoda svake godine. Međutim, Cisco ne može direktno se takmičiti sa Amazon-om, kao tehnološkim gigantom već navode d aće cloud usluge biti usmerene na B2B, uključujući i telekomunikacione firme koje će koristiti Cisco oblak u paketu Internet baziranih usluga prodatih drugima.

Rukovodilac sektora za razvoja i prodaju u Ciscu, Rob Lloyd, izjavio je da svi njihovi kupci shvaćaju kako je računarstvo u oblaku pokretač razvoja te put ka boljem poslovnom okruženju i nižim troškovima poslovanja. Njihove bi nove usluge trebale kompanijama omogućiti snalaženje u okvirima sve manjih budžeta, i to pre svega smanjivanjem troškova nabavke i održavanja vlastite opreme – umesto toga, ponudiće im upravo usluge u oblaku.

Izvor: zdnet.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes