Computex 2014: ASUS Transformer Book V – hibridni Windows laptop i Android smartfon

ASUS nastavlja svoje neobične eksperimente na polju hibridnih uređaja. U ovom trenutku, kompanija je pokušala ujediniti Android smartfon sa Windows laptopom u neobičnom uređaju Transformer Book V. To je, u stvari, kombinacija dva uređaja u jednom: 12,5-inčni tablet sa plug-in dock tastaturom i 5-inčni Android smartfon ZenFone 5.

ASUS-Transformer-Book-V_PR01

Tabletni deo teži 0,8 kg, opremljen je sa 12,5-inčnim IPS ekranom sa HD rezolucijom, 4 GB RAM-a, Intel Core procesor i flash disk do 128GB. Kapacitet baterije 28 Wh pruža i do 10 sati trajanja na web surfovanju. Flat-screen tastatura nema bateriju, ali uključuje i hard disk kapaciteta 1 TB i debljine 7 mm.

asus_transformer_book_v-1

Smartfon pak teži 140 grama sa debljinom od 11 mm. Opremljen je sa 64-bitim Quad-Core procesorom Atom Moorefield i podržava LTE mrežu,pored toga poseduje 2 GB RAM-a, flash memoriju i do 64 GB, 8-megapikselnu zadnju i 2-megapikselnu prednju kameru, a kapacitet baterije je 2500 mA·h.

asus_transformer_book_v-2

Android smartfon je spojen na poseban slot na tabletu Windows 8 sistema, tako da korisnik može pristupiti interfejsu Android 4.4 u Windows okruženju ili se u potpunosti prebaciti na tablet sa Android interfejsom. Drugim rečima, ASUS Transformer Book V kombinuje čak pet različitih uređaja: Windows tablet, Windows laptop, Android-smartfon, Android-tablet i Android-laptop.

ASUS-Transformer-Book-V_PR02asus_transformer_book_v-3

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes