Computex 2014: Detalji o prototipu tableta Intel Llama Mountain

Na Computexu 2014 predsednik Intel-a Renee James je predstavio novu generaciju procesora Core M (platforma Broadwell) za laptop računare. Osim toga, prototip je prikazan na prenosnom uređaju pod kodnim imenom Llama Mountain zasnovan na Core M procesoru.

intel1

Kako sada navode internet izvori, Llama Mountain postoji u dve verzije. Uključuje korišćenje starijeg ekrana osetljivog na dodir sa dijagonalom od 12,5 inča. Njegova rezolucija je 2560×1440 piksela, a proizvođač panela je pod nazivom Corporation Sharp. To upućuje na zaključak da je ekran izrađen od tehnologije IGZO (indijum, galijum i cink), koji je ključan za bolje uglove gledanja i vrhunsku reprodukciju boja. Tablet ima debljinu od 7,2 mm, a teži oko 670 g .Kapacitet baterije osigurava 32 Wh.

Manji model Llama Mountain je dobio 10-inčni ekran, međutim, njegova rezolucija nije naveden. Uređaj teži 550 g, a debljina je 6,8 mm.

intel2

On je napomenuo da su tableti opremljeni sa integrisanom bežičnom komunikacijom, posebno Wi-Fi. Oba uređaja mogu se koristiti u kombinaciji sa tastaturom i kada je postavljen u ovom slučaju mogu biti zajena za tanke i lagane laptop računare.

Očekuje se da laptop platforme Core M će ići u prodaju uskoro.

Izvori:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes