Computex 2014: laptop transformer HP Split x2 sa odvojivim ekranom

Kompanija Hewlett-Packard je predstavila novi laptop transformer Split x2, koji se može koristiti kao laptop i kao tablet.

Novitet može biti opremljen sa procesorom Core i3 ili Core i5 iz hardverske platforme Intel Haswell. Neki su modeli opremljeni sa Atom Bay Trail procesorom sa malom potrošnjom energije.

hp2

Količina RAM-a može biti 4 ili 8 GB. Veliku ulogu igra i hibridnini hard disk koji kombinuje Flash memorijski modul i hard disk kapaciteta 500 GB.

Računar ima 13,3-inčni ekran osetljiv na dodir. Rezolucija touchscreena nije navedena, ali je navedeno da podržava 10-point multi-touch interfejs.

Ekran je montiran na bazu sa tastaturom pomoću posebnog čvorišta. Nakon što ga izvadite, možete pretvoriti svoj ​​uređaj u prilično veliki tablet.

Model Split x2 ima bešumni dizajn, ne praveći buku na radnom mestu. Ostale karakteristike uključuju: bežične adaptere Wi-Fi i Bluetooth, web kameru i dva zvučnika.

hp1

Modul ekrana  ima debljinu od oko 13 mm, a ugrađena baterija osigurava približno trajanje od 5,3 sata. Debljina zajedno sa tastaturom je 22,3 mm, sa dodatnom baterijom u bazi povećava autonomo funkcionisanje do 7,8 sati.

Operativni sistem -. Windows 8. U prodaju će novitet biti krajem juna – početkom jula po ceni od 600 dolara.

Izvor:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes