Computex 2014: WP smartfoni za 200 dolara će biti dostupani do kraja godine

Microsoft je obećao što brži izlazak jeftinih smartfona sa svojim operativnim sistemom Windows Phone. Takvi uređaji će koštati oko 200 dolara.

Činjenica da je pojava jeftine WP-elektronike na Computexu 2014 u Taipeiju nije daleko, rekao je Nick Parker, potpredsednik OEM dela Microsofta. Prema njegovim rečima, sada sa telefonima temeljenih na Windows Phone su po ceni od 400 do 700 dolara. Novi uređaji koji bi mogli biti na tržištu do kraja ove godine, će dobiti oznake brojeva i koji će počinjati sa jedan, dva ili tri.

2

Parker nije spomenuo imena proizvođača koji pripremaju jeftini smartfon. Podsetimo da je ranije ove godine Microsoft objavio ažurirani popis svojih partnera: Nokia, Samsung, HTC i Huawei, Foxconn, Gionee, Lava (brand Xolo), Lenovo, LG, Longcheer, JSR, Karbonn i ZTE. Mnogi od tih prodavača imaju telefon za tržišta u razvoju, gde je jedan od glavnih problema cena.

gx500-1

Prema prognozama istraživača IDC, oko 7% smartfona će biti izdato u 2018 na OS Windows Phone. Do četvrtog kvartala prošle godine, brojka je bila 3% u odnosu na 2,6% u oktobru i decembru 2012. Među vodećmi smarfonima ostaće Android i iOS, koji su krajem 2013. imali 78,1% i 17,6%, respektivno.

Izvor:

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes