CoolPad Halo – prvi osmojezgarni Android tablet

Kineski proizvođač CoolPad će ove godine predstaviti nekoliko novih tableta. Prvi od njih je CoolPad Halo, on je predstavljen je na CES 2014 sajmu, a radi se o prvom tabletu sa octa-core  procesorom.

CoolPad-Halo

Osim osmojezgrenog MediaTek MT6592 procesora na 1.7 GHz, CoolPad Halo ima 2 GB radne memorije, 700 MHz Mali 450-MP4 grafiku i 8 GB prostora za sladištenje podataka (koji se može proširiti putem SD kartica).

Dijagonala ekrana je 7 inča, a radi se o HD IPS OGS ekranu, koji ima rezoluciju 1920 x 120 px. Od ostalih funkcija svakako treba izdvojiti i dual-SIM (WCDMA+GMS) podršku, što znači da će se korisnici ovog tableta moći će koristiti uređaj za glasovne pozive. Ostala dodatne oprema uključuje 3.5mm audio ulaz, FM Radio, kao i GPS,  Bluetooth, 3G HSPA+, Wi-Fi 802.11 b/g/n konekcije. Kapacitet baterije je 4000 mAh.

Za fotografiranje je zadužena i više nego solidna 13MP kamera smeštena na zadnjoj strani tableta, koja ima i dual-flash osvetljenje. Sa prednje strane se nalazi 5MP kamera za video pozive.

Tablet dolazi sa Androidom 4.2, dok je već najavljen dolazak i Androida 4.4 KitKat u skorijoj budućnosti.

CoolPad Halo bi se prvo trebao uskoro početi prodavati na domaćem (kineskom) tržištu, no nadamo se da će nakon toga ovaj tablet doći u prodaju u ostatku sveta. Cena uređaja je 230 evra.

Izvor

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes