Corsair predstavio novu Neutron XT seriju Solid State Diskova

Poznati proizvođač računarske periferije – kompanija Corsair predstavila je novu seriju Solid State Diskova. Nova serija dolazi pod nazivom Neutron XT, a čine je tri modela kapaciteta 240, 480 i 960 GB.

Corsair Neutron XT Solid StateCorsair Neutron XT SSD-ovi opremljeni su sa novim Phison PS3110-S10 kontrolerom, te Toshibinom 19nm A19 MLC NAND memorijom. Što se tiče samih specifikacija sva tri modela iz spomenute serije odlikuju se istim performansama, odnosno brzinom čitanja od 560 MB/s, te brzinom od 540 MB/s pri zapisivanju podataka.
Corsair Neutron XT Solid State-1Dodatnu sigurnost uliva i podrška za TGC Opal 2.0 i SmartFlush tehnologiju. Zadnji maksimalno smanjuje rizik od gubljenja podataka, usled nestanka struje. Što se tiče izdržljivosti sva tri modela će izdržati zapisivanje, odnosno brisanje podataka u količini od 124 TB pre nego što im počnu opadati navedene performanse.

Sva tri modela na tržištu će se pojaviti tokom decembra, po još uvek nepoznatoj ceni. Detaljnije informacije, kao i testove ovih diskova možete videti na AnandTech internet stranicama.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes