CyberPower predstavio gejmerski laptop Zeusbook Edge X6

CyberPower je predstavio svoju verziju gejmerskog high-end laptopa, koji većinu specifikacija deli sa ranije predstavljenim Originovim EVO15-S laptopom, ali uz dosta povoljnijoj ceni.

zeusbook

Kao i kod Origina u startu ćete dobiti Intelov Core i7-4710HQ procesor, Nvidia GeForce GTX 870M grafičku karticu, 15,6-inčni IPS ekran, jedan terabajt skladišnog prostora, te nezaobilaznu tastaturu sa LED osvetljenjem u boji koja će zahvaljujući senzoru znati sama prilagoditi jačinu osvetljenja prema jačini okolnog svetla.

Međutim dok ova dva laptopa dele istu brzinu procesora (2,5 Ghz) CyberPowerov model dolazi sa grafičkom karticom koja u odnosu na Originovo rešenje ima duplu količinu memorije tj. ukupno 6 GB VRAM-a. Isto tako treba napomenuti da Zeusbook dolazi sa manjom količinom RAM memorije – 8 GB, umesto Originovih 16 GB. Ostatak specifikacija se odnosi na četiri USB porta od čega su dva USB 3.0, Wi-Fi, Bluetooth, Čitač SD kartica, HDMI, VGA, mini DisplayPort, Gigabitni LAN i audio konektore. Uz laptop dolazi Windows 8.1 operativni sistem i paket Office 365.

Zeusbook Edge X6 sa svojih 2,13 kilograma i 21 milimetar debljine nešto je teži i deblji od EVO15-S laptopa koji ima težinu od 1,95 kilograma i debljinu od 19,81 milimetar. Nižu cenu CyberPower je postigao i time što u startu ne nudi dva SSD-a kao što to čini Origin, već su isti dostupni isključivo kao dodatna oprema.

Međutim cena ide u prilog CyberPowerom modelu čak i onda kada ga nadogradite sa svom dodatnom opremom u ponudi. Tada početnih 1.399,00 dolara skače na 2.170,00 dolara što je i dalje nešto povoljnije od Originovog modela za koji trebate izdvojiti 2.199,00 dolara.

Zeusbook Edge X6 je trenutno dostupan putem prednarudžbine, a do svojih kupaca će krenuti od 31. jula ove godine, za kada je planiran početak isporuke. Dostava je uključena u cenu, odnosno besplatna.

 

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes