Epic Games demonstrirao Unreal Engine 4 na smartfonu Nexus 5

Epic Games je objavio nekoliko zanimljivih video koji pokazuje svoju novu igru pravljenu sa alatom Unreal Engine 4, što je iskazano u GDC 2014. Ovaj napredni alat je osnova za mnoge buduće projekte, pa čak i nezavisnim programerima za stvaranje nove generacije projekata igra za sve popularne platforme bez brige o tehnologiji vizualizacije, modeliranja i interakcije objekata – sve to nudi jedan od najboljih savremenih Engine-a za mesečnu naknadu od 19 dolara, a najam u iznosu od 5% od prihoda od projekta.

Jedan od videa pokazuje performanse Engine-a na smartfonu Nexus 5. Grafika je na tako visokom nivou u svojoj klasi. A ako govorimo o budućnosti grafičkih jezgra poput NVIDIA Tegra K1 (demonstracija UE4) ili imaginacija PowerVR GX6650, može se reći da postignuta superiornost u odnosu na Xbox 360 i PS3. 

Drugi video – ovo je još jedan dokaz o mogućnostima igrara u UE4, iz Epic Games-a glavni specijalista tehničke dokumentacije Zach Parrish (Zak Parrish). Ukratko komentariše radni proces, gde pokazuje praktičnost uređivanja objekata, različitih materijala i složenih fizičkih struktura (voda, vatra, elastičnih materijala), kao i performanse igre i scenarija direktno u editoru sa šemom mapiranja i interakcije između objekata.

Zvanični YouTube kanal Unreal Engine nedavno je dodao nekoliko desetina tehničkih demonstracija dizajniranih da pomognu programerima da razumeju mnoge aspekte uređivanja i novih funkcija Engine-a.

Izvor: unrealengine.com

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes