Firefox donosi novi dizajn

Većina korisnika Mozilla pretraživača trebala bi iskusiti njegov potpuni redizajn, od izgleda do nekih funkcionalnosti u narednom periodu. Nedavno lansirana beta verzija Firefox-a koja se naziva Aurora donela je potpuno nov korisnički interfejs, veća funkcija se odnose na ekrane osetljive na dodir, kao i neke nove funkcije.

Firefoxa

Projekat redizajna do sada je bio namenjen isključivo za nightly verzije Firefox-a, a na njegovom se razvoju radi već dve godine. Sada je najavljeno kako bi u roku od tri meseca novi dizajn trebao biti implementiran u redovnu nadogradnju Mozilla pretraživača za sve dostupne platforme i operativne sisteme.

Redizajn donosi korisnički interfejs slično onom viđenom kod Google Chrome-a, a ukida se jedan od zaštitinih znakova Firefox-a, ikona lisice u gornjem levom uglu. Umesto nje, u gornji desni ugao dolazi dugme “Settings” označeno sa tri horizontalne linije, koji otvara veliki meni očito prilagođen radu za ekrane osetljive na dodir. Od novih funkcionalnosti spomenimo uvođenje jedinstvenog log-in sistema i sinhronizaciju podataka među više uređaja istog korisnika, a  više detalja o celom procesu pogledajte ovde.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes