FreedomPop predstavio svoj prvi Android tablet pod nazivom FreedomPop Liberty

FreedomPop poznat je po takozvanom freemium modelu pružanja usluga putem kojeg je korisnicima na raspolaganju početni besplatni paket usluga koji uključuje besplatne pozive, SMS poruke i besplatni mobilni Internet.

Kompanija će sada predstaviti svoj prvi Android tablet pod imenom FreedomPop Liberty. Uređaj je namenjen američkom tržištu, a kompanija se odlučila za takav potez zbog toga što veruju da u SAD-u ima premalo tableta i ostalih prenosnih uređaja čija je cena manja od 100 dolara.

FreedomPop LibertyLiberty je s obzirom na cenu tablet nešto nižih specifikacija, pa tako ima 7-inčni ekran rezolucije 1024 x 600 piksela, dvojezgarni ARM Cortex-A9 procesor sa radnim taktom od 1,2 GHz, 512 MB RAM memorije i 4GB unutrašnjeg prostora za skladištenje podataka koji se može proširiti microSD karticama.

Zadnja kamera uređaja je 4-megapikselna, dok je na prednjem dijelu VGA kamera. Operativni sistem je stariji Android 4.2 Jelly Bean, dok je baterija snage 2400 mAh. Ekran na dodir je kapacitivni.

FreedomPop će se prodavati po ceni od 89 dolara za verziju sa Wi-Fi povezivošću, dok će se LTE verzija uređaja (koja se neće zvati Liberty već Frenzy) prodavati po ceni od 99 dolara, a sve to od novembra.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes