Fujitsu najavio tablet ARROWS Tab Q335/K

Ako tražite poslovni tablet, a u potrebne karakterirtike ubrajate Windows operativni sistem, manje dimenzije, a time ujedno i manju težinu – strpite se do oktobra kada će Fujitsu predstaviti svoj ARROWS Tab Q335/K model.
FujitsuPrema trenutno dostupnim podacima budući tablet imat će širokougaonu LCD ekran veličine 8-inča i težinu manju od 400 grama. Dimenzije će takođe biti prilagođene tako da isti možete bez problema koristiti jednom rukom. Za sada se spominju dimenzije od 126 milimetara visine i 9,9 milimetara debljine. Fujitsu nije zvanično naveo širinu budućeg tableta, ali se na Internetu može pronaći podatak kako se radi o širini nešto manjoj od 5-inča.

Ono što je već sada 100% sigurno odnosi se na operativni sistem i procesor na kojem će se Fujitsov tablet temeljiti. Za operativni sistem su izabrani Microsoftovi Windowsi u 8.1 Pro verziji, a za procesor Intelov Bay Trail Atom – Z3735F. Kako se radi o poslovnoj verziji tableta uz njega će se isporučivati i Microsoftov uredski paket programa.

Tablet nije dobio poslovnu oznaku, ne samo radi biznis paketa, već i radi mogućnosti da isti pridružite na domen, te korišćenja svih group policy pogodnosti. Uz tablet u startu će stići i posebni cover koji će tablet štititi od oštećenja, te će ujedno i služiti kao stalak.

Kupci sa japanskog tržišta imaće i dodatnu pogodnost u vidu MobileSUITE servisa – mobilne platforme koja omogućava učinkovitije korišćenje određenih industrijskih usluga i sadržaja. Nažalost spomenuti servis je dostupan samo u Japanu, tako da potencijalni evropski kupci od njega neće imati koristi.

Prema trenutnim planovima, tablet bi na tržište trebao stići u oktobru ove godine, po za sada još uvek nepoznatoj ceni.

Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes